Puslapio sistemos ketimas (e107 -> WordPress)

Pirmosios šio puslapio versijos buvo grynas html, po to tobulesnes versijas programavau naudodamas php.

Supratęs, kad pačiam parašyti ir palaikyti sistemą, kuri turėtų visas norimas funkcijas yra didelis darbas, maždaug 2005 metais pradėjau galvoti apie turinio valdymo sistemos pasirinkimą. Pamenu, rinkausi tarp PHP-Fusion, Joomla! ir e107. Tada pasirinkau e107. Didelio pasirinkimo tada nebuvo, gal net WordPress dar nebuvo 🙂

e107 savo funkcijas atliko gerai, tačiau laikui bėgant man ji vis labiau atrodė pasenusi.

Senokai svarsčiau pakeisti puslapio sistemą kuri labiau tiktų blogo tipo įrašams. Tikriausiai populiariausią tarp tokio tipo turinio valdymo sistemų dabar yra WordPress, tad ir nusprendžiau pereiti prie jos. Toks sprendimas buvo priimtas gal prieš 5 metus, bet galutinis įgyvendinimas įvyko dabar.

Šiek tiek teko pavargti, keliant senąją e107 sistemą į WordPress.
Radau senai WordPress versijai (v3.2) tinkanti įskiepį “e107-importer”. Šis įskiepis sugebėjo perkelti visas naujienas, vartotojus, komentarus. Tačiau mano e107 sistemoje buvo naudojami papildomi įskiepiai ir dalis straipsnių bei komentarų buvo talpinami atskirai. “e107-importer” šių atskirų įrašų nesugebėjo perkelti. Tad teko atlikti duomenų bazės analizę ir naudojantis php ir MySQL žiniomis parašyti konverterį, kuris padėtų ištraukti visus įrašus ir kartų su vartotojais bei jų komentarais sudėtų į naujienų skiltį. Po to galėjau viską importuoti į WordPress sistemą, ją atnaujinti ir kelti į serverį.

Puslapio išvaizda (tema) dar turės tobulėti. Dabar parinkau vieną iš standartinių temų.

Visi ankstesni vartotojai išliko, bet jų slaptažodžiai yra nepanaudojami, tad norint naudoti anksčiau sukurtais vartotojais reikės daryti slaptažodžio atstatymo procedūrą.

Manau, kad pakeista puslapio sistema bus patogesnė.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *