Intel minikompiuteris – Intel Stick

Intel jau senokai bando taikytis į nedidelius ir negalingus mini kompiuterių rinką su Edison ir Intel stick.

Pirmojoje Intel stick kartoje buvo naudojamas Intel Atom procesoriai. Tai negalingi x86 architektūros procesoriai.

Intel Stick minikompiuteris (foto šaltinis https://www.pcmag.com/review/347631/intel-compute-stick-core-m3)

Nusprendžiau išbandyti antros Intel stick kartos atstovą Intel Compute Stick STK2m3W64CC su Windows 10 Home x64. Windows OS žinoma šiek tiek padidina kainą.

Bandomo Intel kompiuterio parametrai:

  • Intel m3-6Y30 Processor (4M spartinančioji atmintis, dažnis iki 2.20 GHz. 2 branduoliai, 4 gijos)
  • eMMC 64GB
  • 4GB LPDDR3-1866
  • USB3 (C + įprastas lizdas)
  • HDMI 1.4b
  • MicroSDXC (UHS-I) lizdas
  • WiFi AC 8260 + Bluetooth 4.2

64 GB eMMC yra gan mažoka talpa. Po visų Windows atnaujinimų liko apie 18 GB, tad be papildomos laikmenos turėtų būti sunku išsiversti.

Minikompiuteris turi aktyvų aušinimą, kuris dirbant sunkesnius darbus įsijungia, bet yra labai tylus ir prikišus ausį yra vos girdimas.

Šis kompiuteris yra komplektuojamas su įdomiu maitinimo bloku, kuris turi integruotą USB3 šakotuvą. Maitinimo blokas ir kompiuteris sujungiamas USB C kabeliu.

Naudojant Intel Stick kasdieniams darbams (naršymas, dokumentai, multimedija ir t.t.) kompiuterio spartos visiškai užteko. Net nepajutau skirtumo tarp daug galingesnio savo stalinio kompiuterio 🙂

Turimo kompiuterio kaina gana didele (nuo $346.95). Yra paprastesnių versijų, turinčių mažiau RAM, mažesnę eMMC 932GB), silpnesnis procesorių (m3), bei neturinčių Windows operacinės sistemos. Paprasčiausio stiko kaina prasideda nuo $119.99.

Toks kompiuteris labai patogus siekiant minimizuoti kompiuterio užimamą vietą ar jungiant prie TV ir naudojant kaip TV medijos centrą. Jį nesunku patalpinti už galinės monitoriaus ar TV nugarėles.

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *