Siemens C55, S55, SL55, M55 Data kabelis

Čia pateikiau paprasto duomenų laido schema, kurio pagrindas mikrochema MAX 232.

Nusipirkus telefoną, visada nori jį pakeisti tai, kad išsiskirtų iš kitų arba būtų malonesnis savinikui. Dažniausiai visi deda naujas melodijas ir paveiksliukus. Tam padaryti yra keli budai: per WAP, IrDA ar duomenų laidą. Čia pateikiau paprasto duomenų laido schema, kurio pagrindas mikrochema MAX 232. Jis veikia kaip RS232 -> TTL keitiklis, todėl teoriškai turėtų tikti visiems telefonams (reikia tinkamos programos ir teisingai prijungti).

Schema

Telefono kontaktų išdėstymas (jungtis esanti telefone):

Jungtis

<table

Kontaktas Reikšmė 1 Vbatt? Auto Ignition? 2 Gnd 3 Tx 4 Rx 5 CTS 6 RTS 7 DCD 8 Audio P 9 – 10 Audio N 11 GND Mic 12 EPP

Shemoje maitinimas imamas iš COM porto. Vos tik sulitavus schemą, ją patarčiau užmaitinti iš atskiro stabilizuoto 5V maitinimo šaltinio ir tik tada, kai schema veikia su atskiru maitinimo šaltiniu, tada mėginti užmaitinti nuo COM porto.

Schema yra universali, todėl galima jungti prie bet kurio telefono, inoma tam reikia atsirasti telefono kojelių reikšmes (Rx, Tx, GND) ir prijungti pagal schemą.

Schema išbandyta su Siemens M55. Norint Įkelti melodiją, paveiksliuką ar kitaip dirbti su telefonu, naudojant kompiuterį, reikia naudoti programą. Manau papraščiausia ir geriausia yra Siemens Data Suite.

Spread the love

13 thoughts on “Siemens C55, S55, SL55, M55 Data kabelis

    • Su šiuo kabeliu Siemens CX65 tikrai būtų galima patchinti, tik reikia atrasti kaip prijungti prie telefono (kiek prisimenu, CX65 net tik Rx ir Tx reikia pajungti, bet dar kažkurias kojas užtrumpinti).

    • Patchinimui naudojama programa VKlay. Taip pat reikia turėti ir patchų. Kartais galima ir telefoną sugadinti, todėl prieš patchindamas pasidaryk telefono kopiją.

      • O kaip as galeciau sugadint patchindamas? radau ta shema,kad galetum patchint ji tik truputi skiriasi nuo sitos bet principas tas pats…

        O kaip ta telefono kopija pasidaryt ?

        Reiktu issiaiskint viska nes prekes jau uzsisakiau..

        • Su V-Klay padarai pilna flasho bacupą ir bus telefono kopija. Telefoną gali sugadinti nepataisomai, jei neatsargiai elgsies su Bootcore.

  1. Dabar pasidariau ta laida pagal sia schema:

    http://img154.imageshack.us/img154/9214/dca500sn4.png

    Kai laida prijungi prie telefono ACC: Pluged in DCA-500

    Nors ir istrauki MAX232 mikroschema vis vien taip raso telefone bet kai prijungi prie kompo nieko tipo nera prijungtas joks laidas gal zinai kas galetu buti?

    MAX 232 pirkau is sita:

    http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=lt&acc=show&term=MAX232&pcode=MICL232&pmode=&frame=3

    O gal sakau mikroschema bloga arba as sudeginau ja nes litavau kai ji buvo ikista kaip patikrinti ar gera mikroschema?

    • Pabandyk paduoti atskirą 5V maitinimą pvz iš USB.

      Kaip patikrinti nežinau. Žirėk ar veikia bent įtampos keitiklis MAXe.

        • Pagal datasheetą reikia pažiūrėti kokios įtampos turi būti ant kondesatorių prie mikroschemos ir pamatavus pažiūrėti ar jos atitinka. Jei neklystu, įtampos turi būti kažkur apie 10V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *