Oscilografo Lecroy atnaujinimas

Darbe naudojam jau gana senstelėjusį 2005 metų oscilografą. Pats oscilografas dar pakankamai neblogų parametrų, tik galėtų būti mažesnis (trumpesnis). Nors oscilografas yra 2005 metų, tačiau turi pakankamai intuityvią vartotojo sąsają.

 

Oscilografas Lecroy WaveRunner 6050

Visas oscilografo atnaujinimas prasidėjo jo ardymu. Ardosi nelabai patogiai. Viduje tikėjausi rasti daug dulkių, tačiau buvo pakankamai švaru.

 

Praardytas oscilografas

Oscilografas naudoja gan standartinę kompiuterio motininę plokštę. Oscilografe įdėta vaizdo plokštė neturi standartinės monitoriaus prijungimo jungties, tačiau turi išvestas LVDS linijas, kuriomis jungiasi integruotas LCD monitorius. LCD monitorius yra su lietimui jautriu ekranu. Priekinė panelė taip pat turi įvairius valdymo mygtukus ir rankenėles. Visa priekinė panelė jungiasi per USB sąsają.

 

Oscilografo analoginė dalis, pradinis duomenų surinkimas padarytas didelėje atskiroje plokštėje, kuri patalpintą oscilografo apačioje. Duomenys perduodami į kompiuterį per nestandartinę PCI išplėtimo plokštę, naudojant LVDS linijas. Visur naudojamos Altera FPGA.

 

Analoginė dalis

Kompiuteryje naudojama Windows 2000 operacinė sistema su specialia programine įranga. Viskas įdiegta į HDD Maxtor DiamondMax Plus 8. Bijojau, kad kada nors šis HDD nesugestų ir šitaip oscilografas taptų nelabai panaudojamas.

 

Buvo padarytas atvaizdas (angl. image) bei įrašytas į SSD. Kadangi motininė plokštė turėjo tik IDE sąsajas kietųjų diskų prijungimui SSD buvo prijungtas panaudojant IDE-SATA keitiklį.

 

Prijungtas SSD

Oscilografe yra 5 aušintuvų ventiliatoriai, kurie jau buvo pasidėvėję ir kėlė gana didelį triukšmą. Išvaliau dulkes bei pakeičiau ventiliatorius naujais. Ventiliatorių keliamas triukšmas ženkliai sumažėjo.

 

Taip pat papildžiau RAM atminties kiekį įdėdamas papildomus 256 MB.

 

Oscilografo kompiuterio pagrindiniai parametrai su padidintu RAM atminties kiekiu

Kai kurie motininės plokštės elektrolitiniai kondensatoriai buvo išsipūtę. Išsipūtusius kondensatorius pakeičiau naujais “Low ESR” kondensatoriais.

 

Išsipūtę kondensatoriai

Oscilografą išjungus iš elektros tinklo nustodavo skaičiuoti laiką, kas indikavo apie išsinaudojusią RTC elementą. Šis elementas taip pt buvo pakeistas.

 

Po atnaujinimo oscilografas veikia tyliau, “nebepameta” laiko, turi daugiau operatyviosios atminties, užsikrauna greičiau ir nebereikia bijoti, kad suges HDD.
Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *