Bluetooth 4.0 modulio su CSR8645 išbandymas

Bevielio ryšio Bluetooth standaro versijos vis didėja, tad nusprendžiau išbandyti Bluetooth 4.0 garso perdavimo sprendimą su duomenų neprabandančiu aptX garso glaudinimo algoritmo dekoderiu.

Tam išsirinkau Bluetooth 4.0 modulį F3188 su CSR8645 mikroschema. Modulis turi daug kojų (43) su smulkiu žingsniu (1,1mm). Kad galėčiau patogiau jį išbandyti, prilitavau ant bandomosios plokštės.

Gan įdomu, kad CSR8645 turi USB sąsaja ir prijungus prie kompiuterio įrenginys matomas kaip garso plokštė su garso išėjimu ir įėjimu.

CSR Bluetooth mikroschemas galima konfigūruoti SPI programatorių ir naudojant CSR programinius įrankius. Tai gan sudėtingi įrankiai, leidžiantys keisti labai daug mikroschemos parametrų.

CSR8645 palaiko AVRCP 1.4 Bluetooth profilį, o nuo AVRCP 1.3 jau galima perduoti grojamų įrašų informaciją (metada). Tai mane labai domina ir norėčiau kažkaip šią informaciją išgauti. Deja su CSR8645 mikroschema nėra paprasta bendrauti. Po ilgų įvairios informacijos studijavimų supratau (gal net ne viską teisingai), kad AVRCP yra 4 sluoksnis ir iki jo prisikasti nėra taip lengva. Vienas iš galimų kelių siekiant AVRCP per Bluetooth Host Transport: UART-> BCSP -> L2CAP ->AVRCP. Būtų gerai, jei kas nors daugiau žinantis pasidalintų žiniomis 🙂

Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *